Blog

Cum pregatim incarcatura pentru transport?

Principalul scop al companiilor de transport îl reprezintă livrarea oricăror încărcături în forma și siguranța inițială. Pentru a face acest lucru, este necesară dezvoltarea corectă a rutei de circulație, alegerea mijlocului de transport, dar acest lucru nu este suficient pentru a asigura siguranța mărfurilor.

În primul rând, încărcătura trebuie pregătită. Acest lucru este necesar pentru siguranța transportului și operațiunilor de încărcare. În timpul lucrărilor pregătitoare, trebuie să se utilizeze corect întregul spațiu al vehiculului.

Inițial trebuie să obțineți toate informațiile despre proprietățile încărcăturii și natura acesteia. Compania de transport trebuie să cunoască mărimea și greutatea mărfii. Dacă este necesar a se transporta structuri sau diverse mecanisme, atunci trebuie aflat dacă există posibilitatea de a demonta structura. În conformitate cu informațiile primite, lucrătorul logistic trebuie să aleagă transportul. De asemenea, luați în considerare distanța de transport.

Dacă pentru transportul încărcăturii este necesar să se respecte anumite condiții specifice (menținerea umidității, temperaturii etc.), atunci încărcătura trebuie transportată cu un mijloc de  transport care îndeplinește cerințele necesare.
Înainte de încărcare, încărcătura trebuie măsurată, cântărită și calculată. Apoi, trebuie determinat tipul de ambalaj care va proteja produsul de deteriorarea mecanică și influențele negative a mediului.

Mărfurile supuse deformării trebuie să fie ambalate într-un carcas rigid. Pentru aceasta se pregătesc șipci din lemn.

După aceasta, încărcătura trebuie așezată pe paleți, învelită cu peliculă extensibilă și fixată bine. De asemenea, încărcătura trebuie să fie fixată în interiorul vehiculului, aceasta va servi drept garanție suplimentară de siguranță.

Documentele și mărfurile scumpe se pun într-o pungă specială și se sigilează. Pentru mărfurile de valoare, se predestinează un pachet- seif, care trebuie, de asemenea, sigilat. Sigiliile moderne din plastic protejează mărfurile împotriva accesului neautorizat.

Pentru identificarea încărcăturii, trebuie marcat fiecare loc din transport. Dacă toate lucrările pregătitoare sunt efectuate corect, mărfurile vor fi livrate în forma corespunzătoare.

Alte articole
18.10.2018 473 Organizarea transportului de incarcaturi
În zilele noastre există o mulțime de companii care, pe lângă serviciile de brokeraj, oferă și servi ...
18.10.2018 442 Caracteristicile de transport a incarcaturilor supradimensionate
Transportul încărcăturilor supradimensionate și mari este un proces foarte dificil, care are proprii ...