Blog

Caracteristicile de transport a incarcaturilor supradimensionate

Caracteristicile de transport a încărcăturilor supradimensionate

Transportul încărcăturilor supradimensionate și mari este un proces foarte dificil, care are propriile sale caracteristici. O atenție deosebită din partea conducătorului vehiculului care transportă obiectul este necesară atunci când transportă încărcătura pe timp de noapte. În condiții de vizibilitate redusă, încărcătura trebuie transportată cu denumirea obligatorie a obiectului folosind o lanternă sau un reflector alb (față), precum și o lanternă și un reflector roșu (spate).

Pentru a asigura transportul sigur al încărcăturilor supradimensionate, companiile specializate în transportul obiectelor trebuie să aibă o mulțime de șoferi profesioniști cu experiență, cu mulți ani de experiență în domeniu. În plus, utilizarea echipamentelor speciale necesare pentru transportul încărcăturilor grele și supradimensionate, dar și a obiectelor periculoase și voluminoase, măresc semnificativ indicatorii de siguranță atunci când se efectuiază diverse transporturi.

Siguranța transportului de încărcături supradimensionate

O specificitate foarte importantă în transportul de încărcături supradimensionat este limita de viteză a vehiculului care transportă încărcătura. În timpul deplasării pe drum, viteza nu trebuie să fie mai mare de 60 km / h, iar pe poduri - nu mai mult de 15 km / h. Depășirea vitezei permise este strict interzisă. De asemenea, șoferii nu au voie să se abată de la ruta specificată sau să se deplaseze în condiții meteorologice nefavorabile (de exemplu, gheață, vizibilitate redusă din cauza ceții abundente etc.)

Există, de asemenea, o anumită specificitate a transportului de încărcături cu diferite tipuri de transport rutier. Dacă obiectul este transportat cu mijloace de transport speciale, traul sau trăsura, atunci conducătorul acestui tip de transport se poate opri numai pe teritoriul parcărilor speciale care se află în afara carosabilului. În cazul unei defecțiuni a mașinii, șoferul trebuie să oprească imediat transportul. De asemenea, merită să opriți transportul mărfurilor cu fixare slabă sau fixare defectuoasă a obiectului, deoarece încărcăturile prost securizate reprezintă o amenințare la siguranța traficului pe drum.

Cerințele de bază pentru transportul încărcăturii supradimensionate

Una dintre principalele cerințe pentru transportul încărcăturii supradimensionate este aceea că, într-un tractor-remorcă, sistemul de frână trebuie să fie controlat cu ajutorul pedalei de frână situată în vehiculul tractor. În plus, semiremorca vehiculului trebuie să fie echipată și cu o frână de parcare în stare bună. În cazul unei întreruperi a liniilor care leagă semiremorca și vehiculul de remorcare, trebuie să existe un dispozitiv special pentru ca vehiculul să se oprească automat.

Tractorul-remorcă pentru transportul încărcăturilor supradimensionate trebuie să fie asamblat cu cel puțin patru chocuri de roată în echipament și cel puțin o oglindă retrovizoare trebuie să fie instalată pe ambele părți exterioare ale cabinei. De asemenea, trebuie să fie instalate indicatoare speciale de identificare („Tractor-remorcă”, „Încărcătură supradimensionată” etc.) și balize intermitente portocalii sau galbene.

Alte articole
18.10.2018 526 Cum pregatim incarcatura pentru transport?
Principalul scop al companiilor de transport îl reprezintă livrarea oricăror încărcături în forma și ...
18.10.2018 473 Organizarea transportului de incarcaturi
În zilele noastre există o mulțime de companii care, pe lângă serviciile de brokeraj, oferă și servi ...